Een livestream is te vergelijken met live televisie, maar dan uitgezonden op internet in plaats van TV. Een livestream is op verschillende manieren in te zetten. Het biedt mogelijkheden om tot interessante nieuwe verdienmodellen te komen. Daarnaast kun je met bestaande evenementen een nog groter publiek bereiken. In dit blog gaan we in op de mogelijkheden van een livestream en de wijze waarop een livestream tot stand komt.


Waarom LIVE video?
Een video livestream biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld een evenement, concert, congres, training of vergadering op hetzelfde moment online te delen met publiek over de hele wereld. Zo kan een congres in Amsterdam live op het internet gevolgd worden door een collega in Amerika.

Met een livestream vergroot je je bereik en bied je wereldwijd publiek, dat fysiek niet aanwezig kan zijn, toch een mogelijkheid het bij te wonen. Livestreams worden onder andere voor de volgende gelegenheden ingezet:

Evenementregistraties (congres, seminar concert etc.)
Studioprogramma’s (praatprogramma, tv-uitzending etc.)
Trainingen
Webinars
(Aandeelhouders)vergaderingen
Hoe gaat een video livestream in z’n werk?
Een kant-en-klare video upload je één keer naar het internet en is hierna online te bekijken. Een live video upload je ook, maar dit is gedurende de live-uitzending een continue proces. Zo is het noodzakelijk dat het beeld van de camera(‘s) de gehele uitzending in het juiste bestandsformaat en de juiste kwaliteit wordt doorgezonden naar de streamingserver die het vervolgens doorstuurt naar de online videoplayer, waar de livestream uiteindelijk te volgen is.

Meer lezen?

Hier een link naar het volledige artikel: https://www.vixyvideo.com/nl/video-livestream-hoe-werkt/