YouTube is de koning van video websites op Internet. Het was één van de eerste mainstream platforms die gebruikers livestreams liet creëren.

Als je je evenement wilt uitzenden, moet je weten hoe je een evenement livestreamt op YouTube. Gelukkig staan wij voor je klaar als vertrouwde adviseurs.

In deze handleiding hebben we het over…

Hoe je je YouTube livestream voorbereidt
Hoe je je YouTube account laat verifiëren
Waar in je account je livestreamen kunt inschakelen
Hoe je een encoder kunt downloaden en instellen
Welke details je moet toevoegen aan je video
Welke extra functies er beschikbaar zijn
Hoe je geld verdient met je livestream
Wat je moet doen zodra je live bent
Wat je moet doen na afloop van je livestream
Klaar? Lichten, camera, actie!

1. Zorg dat alles klaar is
De eerste stap om te livestreamen op YouTube is zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt. Dus een camera, een microfoon en een internetverbinding.

Als je een locatie huurt voor je evenement, moet je zorgen dat er een goede WiFi-verbinding is. Als je geen goede verbinding hebt is je beeld korrelig, en kan je stream zelfs uitvallen.

2. Kondig je YouTube livestream aan
Je livestream moet een integraal onderdeel van je strategie voor de marketing van je evenement zijn. Zorg dat je al je volgers op social media vertelt over je aankomende uitzending.
Het is een goed idee om te wachten met het promoten van je livestream tot je evenement helemaal uitverkocht is. Je wilt niet dat mensen het evenement overslaan omdat ze het vanaf hun eigen bank kunnen bekijken.

3. Verifieer je account
Je moet je YouTube account verifiëren voor je kunt livestreamen. Je moet een telefoonnummer opgeven waarop je een SMS zult ontvangen met je verificatiecode.

Zodra je geverifieerd bent, kun je video’s van langer dan 15 minuten uploaden. Je kunt dan ook je evenement livestreamen.
Meer lezen...

Hier een link naar het volledige artikel:
https://billetto.nl/blog/hoe-livestream-je-een-evenement-via-youtube-10-handinge-stappen/